Yoga is meer dan alleen maar het fysiek bewegen, het gaat ook om de ademhaling (prana), innerlijke rust (meditatie) en luisteren naar jezelf. Het gaat niet om of je iets goed doet, het gaat erom dat je jouw grenzen leert te ontdekken. Het is een balans tussen Yin en Yang, vrouwelijke en mannelijke energie, wit en zwart, zomer en winter, koud en warm, ontspannen en aanspannen, stil zijn en bewegen.

Yin Yoga concentreert zich op de minst beweeglijk weefsels, zoals de gewrichten, pezen, ligamenten, fascia en overige bindweefsels. Het is belangrijk, dat je met aandacht op een rustige manier beweegt. Twee principes die constant terug komen bij de yin yoga.

  1. Je doet de pose met ontspannen spieren.
  2. Je houdt de pose aan voor een langere periode van twee tot vijf minuten.

Doordat je langer in de pose zit, wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. En daardoor wordt er meer ruimte in het bindweefsel en de gewrichten gecreëerd. De ademhaling en de zwaarte kracht zijn de belangrijkste hulpmiddelen. Je kunt houdingen zowel fysiek als mentaal uitdagend ervaren. Maar als je loslaat en blijft doorademen, kom je ook in een meditatieve status dat heel rustgevend werkt.

Lees hier meer over de geschiedenis van Yin Yoga

De vrouw achter Zensaya

Mijn naam is Ursula Pieter, een moeder van twee pubers en als ervaringsdeskundige heb ik zelf meegemaakt dat ik even niet meer wist hoe ik met mijn tijd om moest gaan. Veel stress aan mijn hoofd, twee bedrijven beauty & yoga te runnen, moeder, partner, zus en dochter te gelijk. Een hectisch en leuk leven, alleen vergat ik mijzelf. Deze ervaring en kennis heeft mij gebracht waar ik nu sta.

Hou van jezelf dan kan je ook meer van een ander houden.

Lees verder Neem contact op