Meditatie is een techniek die in staat stelt ons lichaam en geest te relaxen. Blijf bij je eigen ik, zodat je helemaal kunt terugtrekken van hedendaagse drukte van de dag. Het geeft je rust en kracht. Als je mediteert is alles ok, het is niet goed of fout. En wat mooi is iedereen kan het, dus jij ook.

Ik hoor je al denken dat kan ik niet, gewoon niets doen. Er zijn zoveel manieren, lees maar lekker verder.

Wanneer er gemediteerd werd is onduidelijk. Veel technieken kwamen al in Tai Chi naar voren. Duizende jaren gelegen werd je dmv zingen, drummen, dansen een trance toestand (meditatie) gebracht waarin je in contact met de goden kon komen. De eerste aantoonbare meditatie geschiedenis begint in India. In de 20e eeuw ontstond in het westen belangstelling voor meditatie.

Wetenschappelijk bewijzen

De Neurowetenschap wordt meditatie beschouwd als een serie oefeningen waardoor iemand controle krijgt over zijn eigen hersenprocessen. Meditatie heeft meetbare effecten op het brein.Onderzoekers van de Universiteit van Rome en de Universiteit van Wisconsin hebben het effect van meditatie meetbaar gemaakt in hersenen. Zij kwamen tot de conclusie dat bepaalde vormen van meditatie leiden tot blijvende reorganisatie van hersenactiviteit. Herhaaldelijk mediteren leidt tot blijvende veranderingen in de activiteit van de hersenen. In ander onderzoek met EEG-scans werd duidelijk dat mensen na drie maanden mediteren makkelijker hun aandacht konden verdelen over prikkels uit hun omgeving. Het brein heeft de vermogen om gevoelens en gedachten te beheersen. Door meditatie wordt deze vaardigheid versterkt. Dankzij dit vermogen wordt stress verlaagd en het immuunsysteem verhoogd.

Meditatievormen

Je kunt op verschillende manieren mediteren. Kijkend naar een object, zoals een beeld, een kaars, een object dat je in de natuur ziet. Daarnaast kan je ook bewegende meditatie verrichten, door heel langzaam in het bos te lopen. Je kunt ook een geleidend mediteren. Mocht je graag mijn advies willen hebben, kom dan langs of neem contact met mij op en ik help je verder.

Voel je mooi vanbinnen en vanbuiten

De vrouw achter Zensaya

Mijn naam is Ursula Pieter, een moeder van twee pubers en als ervaringsdeskundige heb ik zelf meegemaakt dat ik even niet meer wist hoe ik met mijn tijd om moest gaan. Veel stress aan mijn hoofd, twee bedrijven beauty & yoga te runnen, moeder, partner, zus en dochter te gelijk. Een hectisch en leuk leven, alleen vergat ik mijzelf. Deze ervaring en kennis heeft mij gebracht waar ik nu sta.

Hou van jezelf dan kan je ook meer van een ander houden.

Lees verder Neem contact op