De grondlegger van Yin yoga is de Amerikaan Paul Grilley, die sinds 1980 onderwijst in yoga en anatomie. Hij was in de leer (theorie onderzoeken en geschriften) bij een Japanse wetenschapper Hiroshi Motoyama. Hiroshi Motoyama, een yogi en wetenschapper uit Tokio had veel kennis van energiebanen en acupunctuur.

Motoyama raadt aan om voordat je yoga gaat doen, altijd eerst met Shavasana te beginnen en daarna de Pawanmuktasana serie te doen.

Pawanmuktasana is een serie bewegingen die erop is gericht om energie vrij te maken in het gehele lichaam. Het zijn vloeiende, simpele bewegingen die gesynchoniseerd worden met de ademhaling. Alle gewrichten van het lichaam worden alle kanten op bewogen en door de combinatie met de ademhaling zorgt dit ervoor dat geblokkeerde energie vrij kan komen.’

Pawan betekent wind, mukta betekent bevrijding en asana betekent houding. Deze serie is dus bedoelt om de energie in het lichaam weer te laten stromen en blokkades in lichaam en geest weg te halen.

De vrouw achter Zensaya

Mijn naam is Ursula Pieter, een moeder van twee pubers en als ervaringsdeskundige heb ik zelf meegemaakt dat ik even niet meer wist hoe ik met mijn tijd om moest gaan. Veel stress aan mijn hoofd, twee bedrijven beauty & yoga te runnen, moeder, partner, zus en dochter te gelijk. Een hectisch en leuk leven, alleen vergat ik mijzelf. Deze ervaring en kennis heeft mij gebracht waar ik nu sta.

Hou van jezelf dan kan je ook meer van een ander houden.

Lees verder Neem contact op