Hoe gaat het met jullie werknemers? Werken met je gezin in huis, geinprofiseerde thuis-werkplek, prive en zakelijk moeilijk gescheiden te houden, eenzaamheid, geen pauze houden, geen regelmaat en je druk maken over de pandemie. Het thuiswerken eist zijn tol en brengt veel stress en onrust met zich mee. En dan maar hopen dat je niet een burn-out krijgt.

Jouw werknemers komen op adem na een drukke werkdag of in de pauze, dankzij de korte yogasessie op de werkvloer of via zoom. Niet alleen hun batterij wordt opgeladen, ook voorkom je nek, hoofd en schouder klachten. Dit cadeautje aan hen, zorgt weer voor een extra motivatie om aan de slag te gaan.

We zetten de voordelen van yoga op het werk graag even op een rijtje.

Yoga is een ideale vorm van ontspanning, dat is al vaker aangetoond.

Iedereen kan meedoen! Yoga is voor iedereen, ongeacht de leeftijd of je beginner of gevorderd bent, of je wel of niet lenig bent. Yoga is niet alleen de beweging, het is stil zijn, de ademhaling en luisteren naar jouw eigen lichaam.
Yoga verbetert je conditie, vermindert stress, versterkt je immuunsysteem en laat je ’s avonds sneller in slaap vallen. Sterker nog, het biedt ook ontzettend veel voordelen op de werkvloer.

Waarom zou je yoga doen op het werk?

Minder kans op burn-outs

Stress: nagenoeg elke medewerker kampt ermee. *Cijfers wijzen uit dat 36% aan werkstress leidt. Het aantal mensen dat tegen een burn-out aanzit is verdubbeld: van 11% naar 21%. De cijfers lopen dus voortdurend op. En 60% van de thuiswerkers voelt zich eenzamer dan in 2020.
Yoga vermindert de stress en verlaagt ook de kans op een burn-out. Omdat het aanzet tot meer rust én het je leert om naar je lichaam te luisteren. Een wekelijkse sessie bedrijfsyoga is dus een investering die je snel terugverdient.

​Meer concentratie

Het is wetenschappelijk bewezen. Wie regelmatig yoga beoefent, kan zich beter focussen en concentreren. Je kunt je hersenen trainen om stil te zijn en te vullen met wat op dit moment nodig is.

Wanneer je aandachtig en geconcentreerd bent is de poort naar het werkgeheugen gesloten, zodat het werkgeheugen beschermd wordt tegen alle informatie die door de hersenen stroomt. Wil je de controle over je aandacht vergroten, dan is het dus zaak om te leren hoe je de poort gesloten houdt. En dat kan je doen door met regelmaat yoga en meditatie te beoefenen

Hogere productiviteit door yoga

Als je alles tegelijk doet, het zogenaamde multitasking is allesbehalve productief. Het put je uit. Een yoga sessie, even uit je werksleur verhoogt je productiviteit wel. Je krijgt een heuse energieboost.

Minder rug- en nekklachten en hoofdpijnen

Doordat je de hele dag voor je computerscherm of achter je laptop zit, krijg je last van schouder-, rug- en nekklachten. Enkele ontspannende yoga-oefeningen tussendoor versoepelen de spieren en verlichten de spanning.

Yoga zorgt voor vrolijkheid

Na een yogasessie ben je weer helemaal opgeladen, energieker en blijer. Je komt zen uit de les vandaan.

Yoga op de werkvloer: hoe pak je dat aan?

Yoga invoeren in jouw bedrijf? Dat kan zowel tijdens de lunchpauze als voor en na de werkuren.
Dit zijn de mogelijkheden:

  1. Apparte ruimte
  2. Op je bureaustoel
  3. Online via zoom

Nog even de voordelen op een rijtje:

  • Minder ziekteverzuim!
  • Minder stress in het lichaam geeft minder kans op klachten, zoals Laptop- en computergerelateerde klachten, hoofdpijn, nek- en rugklachten.
  • Minder stress minder kans op burn-out.
  • Blijer, actiever, energieker, productiever, creatiever & ontspannen personeel.
  • Yoga versterkt het immuunsysteem, geeft flexibelere en sterkere spieren & zorgt voor flexibel denken. Hierdoor verminderd de kans op ziek worden.

Vitaal team geeft een Vitaal bedrijf en een Vitaal werkresultaat.

Mocht je interesse hebben:

maak een afspraak Bekijk de flyer

*bronvermelding: https://cnvstorageprd.blob.core.windows.net/media/documents/Onderzoek_werkstress.pdf

De vrouw achter Zensaya

Mijn naam is Ursula Pieter, een moeder van twee pubers en als ervaringsdeskundige heb ik zelf meegemaakt dat ik even niet meer wist hoe ik met mijn tijd om moest gaan. Veel stress aan mijn hoofd, twee bedrijven beauty & yoga te runnen, moeder, partner, zus en dochter te gelijk. Een hectisch en leuk leven, alleen vergat ik mijzelf. Deze ervaring en kennis heeft mij gebracht waar ik nu sta.

Hou van jezelf dan kan je ook meer van een ander houden.

Lees verder Neem contact op