Is schoonheid alleen maar de fysieke aantrekkelijkheid, of een indrukwekkende uitstraling of een aangenaam uiterlijk?

Ik denk zelf dat schoonheid je eigen kracht is, je eigen zelfbeeld. Schoonheid is de uiting dat van binnen komt en naar buiten treedt, de uitstaling van een persoon. En eigenlijk heel subjectief, schoonheid is een kwestie van smaak, wat jij mooi vindt, hoeft de ander niet mooi te vinden. Voor mij is het belangrijk dat jij jezelf mooi vindt, tevreden zijn met jezelf en dan straal je dat ook uit! Zelfvertrouwen is een van de aantrekkelijkste eigenschappen.

Schoonheid voel je vanbinnen en vanbuiten! Het is toch fijn om beide in balans te hebben. Hoe kan je dit dan bereiken?

Al heel lang wordt er nagedacht en gesproken over “wat nou precies schoonheid” is. De Griekse mythologie werd gesproken over vrouwelijke schoonheidskenmerken en in de Romeinse tijd over de mannelijke schoonheidheidskenmerken?

In de 17e eeuw in Frankrijk ontstonden de zeven klassieke schoonheden:

 1. Donker haar en lichte ogen of omgekeerd
 2. Lichte huid
 3. Moedervlekje links of rechts boven de lip (schoonheidspukkel)
 4. Lange, gekrulde wimpers
 5. Amandelvormige ogen
 6. Sproetjes
 7. Kuiltjes in de wangen

De huidige zeven schoonheden zijn naar de tegenwoordige smaak aangepast. De lichte huid wordt niet meer als mooi beschouwd. Een spleetje tussen de voortanden hoort nu
bij de zeven schoonheden. Dit is natuurlijk alleen maar wat de media ervan gemaakt heeft.

Schoonheden bij jezelf?

Als je ook graag één van de schoonheden graag bij jezelf wilt zien, is dat heel makelijk zelf te creeren, door een mooie mascara te kopen of je gaat naar de schoonheidsspecialist om wimperkrul te laten doen. Of je gaat naar de plastisch chirurg voor het kuiltje in de wangen.

Het is alleen wat jij zelf van jezelf denkt. Wat jij belangrijk vindt en waardoor jij meer zelfvertrouwen krijgt. Zelfvertrouwen hebben, straal je ook zelfvertrouwen uit. Word je zelfverzekerder doordat je huid een mooie glans heeft en minder pukkeltje en minder rimpels heeft. Bij de schoonheidsspecialiste kan je een gezondere huid geven, door een dieptereiniging, microdermabrasie, bindweefselmassage te geven. Om je innerlijke welzijn te verbeteren is goed om gezonde voeding tot je te nemen en fysiek meer te bewegen. Mediteren brengt je naar je innerlijke kracht, je eigen ik. Dit alles zorgt ervoor dat jij je eigen schoonheid bent.

De huid kan je verbeteren door van binnenuit te voeden met voedingstoffen.

Ik zal een tweetal voorbeelden geven voor een super mooie huid:

 1. Cranberry: Cranberries zitten boordevol vezels en bevatten veel polyfenolen (krachtige antioxidanten). Bovendien hebben ze antibacteriële eigenschappen doordat ze bepaalde stoffen bevatten die het risico op infecties in het spijsverteringskanaal en de urinewegen verminderen. Hierdoor zijn cranberries perfect geschikt om een blaasontsteking te voorkomen en verhelpen. Verwerkt in huidverzorgingsproducten zorgt Cranberry-extract voor hydratatie en versterking van de huidbarrière.
 2. De knol van de gemberplant met geneeskrachtige eigenschappen. Het bevordert de doorbloeding, voorkomt ontstekingen, neutraliseert vrije radicalen en reduceert vochtophopingen. In huidverzorging is gember een onmisbaar ingrediënt vanwege het herstellend vermogen en de ontstekingsremmende werking.

Deze tips heb ik voor je:

 1. Gezond eten en drink voldoende water voor een healthy leven.
 2. Mediteer, je komt tot rust en dat zie je ook van buiten.
 3. Ben lief voor jezelf en verwen jezelf.
 4. Ga lekker naar de sauna, schoonheidsspecialiste om je huid, je lichaam
  te reinigen.

Wat vind jij van schoonheid? Het zou leuk zijn als je jouw ervaring deelt en misschien heb je nog leuke tips.