We leven in een hectische tijd en tijd voor jezelf vrijmaken is heel schaars. Herken je dit? Wat mij betreft herken ik het wel. Twee business te runnen, Beauty & Yoga, lief, leuk en zijn voor mijn kinderen, vrienden, familie, partner en als laatste jezelf. Ik weet dat het laatste juist heel belangrijke is om genoeg energie te hebben voor het andere. Waardoor je er goed/beter uit gaat zien. Je huid straalt ook meer als je tijd voor jezelf maakt.

Ik heb een oplossing dat tussen de 20 en 30 minuten duurt: mediteren, even 20 tot 30 tijd voor Jezelf – ME – TIME. Helemaal nergens aan denken, je hoofd helemaal leeg, dat is toch een heerlijk gevoel. En wat nou nog een leuke bij komstigheid heeft is dat mediteren grote invloed heeft op je huid!

In deze blog zal ik je dat allemaal uitleggen

Meditatie is een techniek die in staat stelt ons lichaam en geest te relaxen. Blijf bij je eigen ik, zodat je helemaal kunt terugtrekken van hedendaagse drukte van de dag. Het geeft je rust en kracht. Als je mediteert is alles ok, het is niet goed of fout. En wat mooi is iedereen kan het, dus jij ook.

Ik hoor je al denken dat kan ik niet, gewoon niets doen. Er zijn zoveel manieren, lees maar lekker verder.

Wanneer er gemediteerd werd is onduidelijk. Veel technieken kwamen al in Tai Chi naar voren. Duizende jaren gelegen werd je dmv zingen, drummen, dansen een trance toestand (meditatie) gebracht waarin je in contact met de goden kon komen. De eerste aantoonbare meditatie geschiedenis begint in India. In de 20e eeuwontstond in het westen belangstelling voor meditatie.

Wetenschappelijk bewijzen

De Neurowetenschap wordt meditatie beschouwd als een serie oefeningen waardoor iemand controle krijgt over zijn eigen hersenprocessen. Meditatie heeft meetbare effecten op het brein.Onderzoekers van de Universiteit van Rome en de Universiteit van Wisconsin hebben het effect van meditatie meetbaar gemaakt in hersenen. Zij kwamen tot de conclusie dat bepaalde vormen van meditatie leiden tot blijvende reorganisatie van hersenactiviteit. Herhaaldelijk mediteren leidt tot blijvende veranderingen in de activiteit van de hersenen. In ander onderzoek met EEG-scans werd duidelijk dat mensen na drie maanden mediteren makkelijker hun aandacht konden verdelen over prikkels uit hun omgeving. Het brein heeft de vermogen om gevoelens en gedachten te beheersen. Door meditatie wordt deze vaardigheid versterkt. Dankzij dit vermogen wordt stress verlaagd en het immuunsysteem verhoogd.

Maar hoe zit het dan met verbeteren van de huid?

Ons lichaam krijgt steeds meer met stress te maken. Meditatie kan je helpen om weer in balans te komen, dat ook weer zorgt voor meer rust. Een ontspannen lichaam kan beter herstellen dan een gestrest lichaam. Het stresshormoon heeft veel invloed op je huid en is een belangrijke factor bij het herstel van wonden. Veel stress geeft meer onzuiverheden, rimpels, acne, wallen als je ligt te piekeren in bed.

Zo is bekend dat huidziekten zoals psoriasis, eczeem en zelfs melanomen (kwaadaardige cellen) verergerd worden wanneer er sprake is van chronische stress. Door met regelmaat te mediteren, zul je minder stresshormoon aanmaken, en dat heeft weer invloed op je huid.

Meditatievormen

Je kunt op verschillende manieren mediteren. Kijkend naar een object, zoals een beeld, een kaars, een object dat je in de natuur ziet. Daarnaast kan je ook bewegende meditatie verrichten, door heel langzaam in het bos te lopen. Je kunt ook een geleidend mediteren. Jij wilt toch ook fitter, relaxer, rimpel en puist vrij door het leven.

Mocht je graag mijn advies willen hebben, kom dan langs of neem contact met mij op en ik help je verder.

Voel je mooi van Binnen en Buiten